Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 23:04

Брнабић: Посета премијера Холандије и Луксембурга важан политички догађај

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са председником Владе Холандије Марком Рутеом и премијером Луксембурга Гзавијеом Бетелом и оценила да ова посета представља јединствен и веома важан политички догађај.
Председница Владе Србије је указала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је посета двојице премијера, Холандије и Луксембурга, показује да су билатерални односи са те две државе веома добри, као и да је њиховим доласком у Београд посебно интензивиран политички дијалог.

Брнабићева је поручила да се са Холандијом и Луксембургом, које су међу најважнијим економским партнерима Србије, остварује успешна економска сарадња и прилив инвестиција, саопштено је из Владе Србије.
Премијерка је истакла да европске интеграције представљају спољнополитички приоритет Србије, као и да су подршка Холандије и Луксембурга од кључног значаја за убрзање овог процеса.
Брнабићева је саговорнике информисала о реформама која Србија предузима на овом путу, посебно у областима правосуђа и слободе медија и безбедности новинара.
Указала је да је Београда у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и додала да је за Београд подједнако важно питање безрезервне заштите и осигурања безбедности припадника српске заједнице на Косову и Метохији.
Посвећени смо очувању мира и стабилности на Косову и Метохији, као и проналажењу решења у дијалогу, о чему сведочи и конструктивност коју српска страна континуирано показује, истакла је Брнабићева.
Саговорници су се сагласили око значаја очувања мира и стабилности на Балкану, као и важности европске перспективе Републике Србије и читавог Западног Балкана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.