Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 16:38

Полиција објавила детаље о пуцњави у Сиску – још се не зна мотив, починилац се понашао необично

Хрватска полиција је објавила детаље у вези са синоћним нападом у Сиску, када је 58-годишњи мушкарац убио жену и ранио неколико особа, од којих се две боре за живот. Он је запалио и две стамбене зграде и аутомобил, који су потпуно изгорели.
На конференцији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за новинаре саопштено је да је до пуцњаве дошло у 20.10, а да је починилац ухапшен у 0.50, као и да је реч о хрватском држављанину и учеснику ратова деведесетих.

Начелник Полицијске управе Лука Пешут навео је да је убијена 45-годишња жена, а да је укупно повређено осам особа. Од тога су две особе животно угрожене, а две ван животне опасности. Четири особе су лакше повређене.
Починилац је запалио и две стамбене зграде, а у великом су пожару две зграде и један аутомобил у целости изгорели, а једна зграда и аутомобил делимично.

Шеф Службе криминалистичке полиције Игор Пасанец је рекао да је реч о врло комплексном догађају, као и да је осумњичени пре 20 година прекршајно процесуиран због поседовања нелегалног оружја. Истакао је и да се о мотивима још не може говорити.
“Починитељ није био запослен нити је био умировљеник, а понашање му је било необично“, одговорио је на питање новинара Пасанец додајући да није био под утицајем алкохола.
Како је истакао, приликом хапшења 58-годишњак није пружао отпор.
Појашњено је да се пуцњава догодила у сисачком насељу Канак, а не како се по називу улице раније претпостављало, у ромском насељу Цапрашке пољане.
На конференцији за новинаре полиција је поновила позив грађанима да врате нелегално оружје без санкција кроз акције "Мање оружја - мање трагедија".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.