Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 19:57

Бајден помешао Ирак и Украјину

Председник САД Џозеф Бајден је ове недеље у два наврата грешком назвао Украјину Ираком, преноси Хил.
Џозеф Бајден је у среду упитан у којој мери је руски председник Владимир Путин ослабљен због неуспешне побуне у Русији, у одговору, помешао Украјину >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Ирак.

"Тешко је рећи, али он очигледно губи рат у Ираку, губи рат код куће и постао је помало парија широм света“, рекао је председник САД у Белој кући.
Бајден јe направио исту грешку током пријема кампање у Мериленду у уторак увече, називајући Украјину Ираком.
"Да вам је неко рекао — а ни моје особље није било тако сигурно — да ћемо успети да окупимо целу Европу у нападу на Ирак и натерамо НАТО да буде потпуно уједињен, мислим да би вам рекли да је то мало вероватно. Једина ствар на коју је Путин рачунао је да ће моћи да подели НАТО“, рекао је Бајден.
У уторак увече у Мериленду, Бајден је направио гаф и током посете индијског премијера Нарендре Модија, који је прошле недеље боравио у Белој кући.
"Вероватно сте видели мог новог најбољег пријатеља, премијера мале земље која је сада највећа на свету, Кине — мислим, извините, Индије“, рекао је Бајден.
 Бела кућа није одговорила на захтев Хила за коментар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.