Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 14:54

Вучић: Слобода је заједничко име за Народни покрет за државу и Српску напредну странку

Слобода је заједничко име за Народни покрет за државу, који ће бити основан, и Српску напредну странку, рекао је председник Србије Александар Вучић на обележавању Видовдана у хотелу "Југославија" у Београду.
Александар Вучић је рекао да Народни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << покрет за државу треба да обезбеди убрзани економски напредак у тешким условима.

"Покрет који мора да обезбеди значајно већа примања, плата и пензије, али покрет који никада неће одустати од своје основне идеје, а то је самостална и независна Србија која доноси одлуке у интересу својих грађана, а не по налогу било које стране службе или било које стране силе", истакао је Вучић.
Рекао је да је СНС основан са намером да промени Србију, као и да су урадили више него сви други.
"За пет година београдска обилазница је завршена. Несрећа је што је трајало пет година, што није трајало три године, али опет, када упоредим са претходним периодом и са свим тим што смо радили, онда видим огромну разлику. Ми смо урадили много више километара на том путу и то за шест или пет и по пута мање времена. Јесам ли срећан? Нисам. Знамо колико је могло и морало брже", нагласио је Вучић.
"Покушаће да руше и ломе Србију изнутра на све могуће начине" Председник Вучић је истакао да очекује много мука и проблема на Косову и Метохији.
"Они понекад помисле да је то трагање за компромисом, да је то резултат наше слабости. Само желим да вам кажем да они који имају поверење у нас, треба да знају и они који нас познају сигуран сам да знају, да је то само израз нечије снаге, а не слабости, а ми ћемо да бирамо тренутак када и како ћемо на одређене изазове да одговарамо, увек у складу са највишим и најважнијим интересима нашег народа и наше државе", рекао је Вучић. 
Нагласио је да ће покушавати да руше и ломе Србију изнутра на све могуће начине јер, према његовим речима, нико не жели да једна мала Србија буде слободна и независна, да доноси одлуке мимо великих сила и у свом интересу. 
"Зато је важно да ви као политички стуб Србије, будете чврсти и јаки. Данас када о Видовдану говоримо, видим да пуно албанских медија наводи, што је ваљда нека тешка оптужба, да је мој син дошао у Грачаницу на литургију и замислите има мајицу на којој пише 'Предаја није опција'. Да им олакшам посао, док је још доле, док могу да поступају тако јуначки како поступају према свим Србима, да им само кажем да то мисли свако од нас Вучића, да то мисли највећи део Србије и да за нас предаја није опција", рекао је Вучић.
"Обратите пажњу на обичне људе" Вучић је поручио присутним члановима Српске напредне странке да обрате пажњу на обичне људе, као и да им покажу да воде рачуна о њима и њиховим проблемима. 
"Оно што је важно - да се борите, да људи виде вашу бригу, да људи осете вашу пажњу, да када позовете на ове коктеле не заборавите да позовете много више њих које сте заборавили да позовете, зато што је то успутни бирократски посао, а тај позив људима значи живот, значи им поштовање које им њихова странка показује, значи им све", истакао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.