Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 20:23

Усвојен Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској

Скупштина Републике Сропске усвојила је Закон о непримењивању одлука Уставног суда Босне и Херцеговине на територији Српске све док Парламентарна скупштина БиХ не донесе Закон о Уставном суду без страних судија
Скупштина је Закон усвојила након >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << што је Уставни суд БиХ одлучио да седнице може да заказује и одлучује и без присуства судија из Републике Српске.
Закон је усвојен по хитном поступку, са 56 гласова за, на осмој посебној седници Парламента Републике Српске, преноси РТРС.
Прихваћен је амандман Клуба посланика СДС-а. Посланици су усвојили и закључке владајуће већине.
Министар правде Републике Српске Милош Букејловић рекао је да овај закон предвиђа да се одлуке овог суда неће примењивати и извршавати на територији Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о Уставном суду БиХ.
Уставни суд БиХ не може мењати уставни поредак, поручио је на посебној седници Народне скупштине председник Републике Српске Милорад Додик.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.