Izvor: RTS, 25.Jun.2023, 18:24

Напили се и ометали лет - "Изиџет" променио курс због понашања двојице руских путника

Авион компаније "Изиџет" који је из Велике Британије летео за Турску преусмерен је хитно у Грчку након што су се два путника напила и почела да вичу на друге људе у авиону, саопштили су званичници
Авион из Манчестера за Даламан полетео је рано јутрос, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << али је морао да промени курс због понашања двојице Руса који су ухапшени након слетања у Солун у северној Грчкој.

Оптужени су за ремећење мира, ометање саобраћаја и непоштовање упутстава чланова посаде. Пуштени су на слободу до суђења у новембру, на којем ће их заступати адвокати.
Британска нискотарифна aвио-компанија "Изиџет" је потврдила за Скај њуз да је лет EZY2147 из Манчестера за Даламан преусмерен за Солун и да га је дочекала полиција јер су се два путника неприкладно понашала у авиону и ометала лет.
"Кабинско особље је обучено да процени све ситуације и да реагује брзо и на одговарајући начин како би се осигурало да безбедност лета и путника ни у једном тренутку не буде угрожена. Иако су такви инциденти ретки, ми их схватамо веома озбиљно и не толеришемо увредљиво или претеће понашање на лету. Безбедност и добробит путника и посаде су увек приоритет" наведено је у саопштењу "Изиџета".
Лет је настављен за Даламан након допуњавања горива.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.