Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 18:06

Помоћ за обнову кућа после поплава, увећана средстава за све категорије оштећења

Влада је на седници усвојила Уредбу о утврђивању државног Програма помоћи и обнове оштећених породичних стамбених објеката у својини грађана услед дејства поплава у мају и јуну 2023. Оштећени објекти биће категорисани према степену оштећења и за сваку категорију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одређен је износ државне помоћи.
Из Владе је саопштено да је у значајној мери увећан износ државне помоћи за свих пет категорија оштећења насталих у поплавама.

"Прва категорија оштећења са 120.000 на 200.000 динара, друга категорија оштећења са 200.000 на 300.000 динара, трећа категорија оштећења са 250.000 на 400.000 динара, четврта категорија оштећења са 350.000 на 500.000 динара и за пету категорију оштећења, накнада је увећана са 600.000 динара на 800.000 динара", наводи се у саопштењу.
Истиче се да је на основу евиденција јединица локалне самоуправе, у 56 градова и општина где је проглашена ванредна ситуација, оштећено јоко 1.600 породичних стамбених објеката у својини грађана, те да је зато било неопходно да се угроженом становништву пружи помоћ у виду доделе бесповратних новчаних средстава.
"Штета је настала услед јаких и обилних кишних падавина и изливања претежно бујичних и других водотокова готово на целој територији Србије, у укупно 21 управни округ: Златиборски, Моравички, Колубарски, Шумадијски, Поморавски, Рашки, Јужнобачки, Мачвански, Средњебанатски, Расински, Топлички, Нишки, Јабланички, Борски, Зајечарски, Пчињски, Пиротски, Подунавски, Браничевски, Сремски и Град Београд", подсећа се.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.