Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 15:35

Параћински основци шампиони малих олимпијских игара

На недавно завршеним Малим олимпијским играма у Зрењанину најмлађи ученици основне школе „Момчило Поповић" из Параћина освојили су прва места у чак три категорије - први, други и трећи разред. То се, кажу, никад није десило.
Дочек вредан памћења. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Готово цела школа и родитељи дошли су да поздраве младе олимпијце. Поносно су у школу унели три победничка пехара и за трофеје прави се посебна витрина у холу школе.
Кажу да су се на Малим олимпијским играма сјајно провели, лепо дружили и уложили достра труда да стигну до победа.
“Прелазили смо полигоне, гађали смо мету, провлачили смо се кроз шведски сандук и још свашта нешто”, један од такмичара.
Мале олимпијске игре су заправо полигон спретности, физичке кондиције, координације покрета... Задивљујуће је шта деца од 7-8 година могу да ураде, ако су добро мотивисана, и ако им је понуђен избор - спорт уместо мобилних телефона и виртуелних игрица.
"Тренирали смо, хајде да кажем целе године, а у ствари ово је један континуирани рад уназад 15 година искуства, рада, дружења са децом", сматра Зоран Микић, наставник физичког.
Мали параћински олимпијци руше стереотипе да су данашња деца неспретна и трома.
"Екрани су и та нека понуда толико агресивни да је ово један диван начин да се од свега тога склоне, а да буде њима и корисно и забавно и здраво. - И лепо прихватају све ово? - Да, интересантно сви кукају деца су на телефонима, на таблетима, треба им понудити нешто овако", наводи Наташа Стефановић, наставница физичког васпитања.
Физичко васпитање некада је било омиљени предмет, данас га деца избегавају. Још увек има деце која не знају да ураде колут напред или да ухвате лопту. Професори кажу да се заправо деца пре 30 година и данашња у суштини не разликују. Ваља их само мотивисати и одвојити од екрана, а управо то раде наставници у основној школи "Момчило Поповић" у Параћину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.