Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 07:01

Бајден: Западни Балкан остаје претња по националну безбедност САД

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да, у складу са Националним законом о ванредним ситуацијама, остаје на снази уредба о ванредној ситуацији на Западном Балкану.
У поруци упућеној Конгресу  објављеној на сајту Беле куће Џозеф Бајден је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << навео да “акције особа које угрожавају мир и међународне стабилизацијске напоре на Западном Балкану, укључујући акте екстремистичког насиља и опструкционистичке активности, и ситуација на Западном Балкану, која кочи напредак ка ефикасном и демократском управљању и пуној интеграцији у трансатлантске институције, настављају да представљају необичну и изузетну претњу по националну безбедност и спољну политику Сједињених Држава“.

Бајден је навео да је зато неопходно наставити ванредно стање које је проглашено Извршном наредбом 13219 за Западни Балкан.
Извршна уредба је првобитно потписана 26. јуна 2001, а затим је накнадно измењена маја 2003, која је затим проширена у оквиру Извршне наредбе 14033 и остаје на снази.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.