Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 11:05

Мађарска, ухапшен српски држављанин због кријумчарења миграната

Мађарска полиција ухапсила је српског држављанина који се сумњичи да је кријумчарио илегалне мигранте.
Полицијска патрола у петак је на територији места Нађценк, у близини мађарско-аустријске границе, зауставила аутомобил српских регистарских >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ознака.

Осим возача са српским пасошем, у возилу је затечено седам особа без докумената.
Шесторица путника се изјаснила да су пакистанског, аједан да је авганистанског порекла. После саслушања, у складу са мађарским прописима, враћени до ограде на мађарско-српској граници.
Српском возачу прети казна од једне до пет година затвора, уз отежавајуће околности од пет до 15 година, за кривично дело трговине људима.
Приведени илегалци Мађарска полиција је током јучерашњег дана привела 457 илегалца који нису имали валидна документа за боравак у Мађарској. Највише је било Авганистанаца, Ирачана, Сиријаца, Пакистанаца и Турака.
Још у 125 случајева мађарски граничари, спречили су у петак илегалан прелазак српско-мађарске границе. Против седам особа мађарска полиција поднела је кривичне пријаве због кријумчарења миграната.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.