Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 18:48

Шта треба да знате ако крећете на пут – који путни правци нису проходни

Обилне падавине донеле су проблеме у саобраћају на многим путним правцима, каже за РТС Тамара Нинић из Ауто-мото савеза Србије. Саветује да уколико можете одложите путовање, бар док се временске прилике мало не побољшају.
Указује да су критична >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << подручја Сокобање и Јагодине, али и Чачка, Младеновца, Крушевца, Краљева, Куршумлије и Новог Пазара.
"Према информацијама које смо добили од јавног предузећа 'Путеви Србије' и даље је обустављен саобраћај на магистралном путу Чачак–Краљево код места Адрани. Алтернативни путни правац је преко Мрчајеваца, Кнића, Груже и Краљева", додаје Нинићева.
Између Куршумлије и Куршумлијске бање на снази је обустава саобраћаја, као и на деоници Лучани–Марковица, где је такође дошло до изливања воде на коловоз.
На путу Ваљево–Косјерић у месту Брајковићи ситуација је нешто боља. Саобраћај је сада делимично нормализован и возила се пропуштају наизменично.
Критично је, додаје, током дана било и на подручју Аранђеловца, Лазаревца, Тополе. У месту Даросава, између Лазаревца и Аранђеловца, након обуставе саобраћај је нормализован, дакле може се садаприћи Аранђеловцу из тог смера.
"Након обуставе због изливања реке Мисоче саобраћај је био у прекиду и у месту Марковац, између Аранђеловца и Младеновца, али је сада нормализован и на том путном правцу", каже Нинићева.
Одрони праве проблеме Истиче да нестабилно време доводи до учесталије појаве одрона који ових дана представљају још један од разлога који отежавају вожњу и они су најчешћи на путевима у планинским пределима, поред Ибра, између Краљева и Рашке, и кроз Овчарско-кабларску клисуру, где такође може долазити до успореније вожње
"Тренутно је због одрона обустављен саобраћај између Јошаничке бање и Александровца код места Дрење, као и између Бруса и Брзећа у месту Грашевци", додаје Нинићева.
Наводи и да је између Ивањице и Ушћа у месту Мланча саобраћај сада нормализован, а током дана је био обустављен, такође због одрона.
Територија Новог Пазара је такође критична, расте ниво сеоских река, јер ту падавине трају дуже од једног дана, па из АМСС посебно саветују опрезност на путним правцима у том подручју.
"Још једна информација коју смо добили у последњих сат времена је и да је на деоници Јасиково–Бор близу места Влаоле саобраћај успорен услед активирања клизишта", каже Нинићева.
"Свакако саветујемо да уколико можете одложите путовање, бар док нам се временске прилике мало не побољшају. Уколико морате да путујете, саветујемо коришћење главних путних праваца – ауто-путева и путева првог приоритета. Увек је најбоље информисати се пре поласка о стању на том путном правцу. И наравно, уколико је могуће, за сада обилазити локалне путеве у овим наведеним критичним подручјима", поручила је Нинићева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.