Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 22:20

Кфор: Нисмо били у подручју хапшења полицајаца

Кфор је саопштио да се припадници те мисије нису налазили у подручју у којем су ухапшена тројица косовских полицајаца.
"Кфор је послао тим у то подручје и успоставио контакте са представницима косовских институција и српских власти. Кфор је, такође, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у редовном контакту са Еулексом", наводи се у саопштењу.
Позивамо обе стране да одмах смање тензије и уздрже се од једностраних акција које би могле довести до даље ескалације, истичу из Кфора.
"Кфор прати ситуацију и наставља да у потпуности спроводи свој мандат на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999, да омогући безбедно и сигурно окружење и слободу кретања за све заједнице на Косову. Такође, Кфор наставља да пружа неопходан безбедносни оквир за наставак дијалога, уз посредство ЕУ, за нормализацију односа Београда и Приштине", додаје се у саопштењу.
Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних косовских специјалаца. Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.