Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 09:21

Српска полиција у међународној акцији пресецања ланца кријумчарења миграната балканском рутом

Четири особе ухапшене су у Немачкој и Румунији, у заједничкој акцији пресецања ланца кријумчарења илегалних миграната преко балканске руте, у којој су учествовали и припадници МУП-а-
МУП је саопштио да су уетири ухапшене особе, као и једна ухапшена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у ранијем периоду у Србији, сумњиче се да су током прошле и ове године, кријумчариле око 800 миграната из Турске у Немачку балканском рутом преко територије Србије.
Сумња се да су ухапшени мигранте кријумчарилиуглавном различитим транспортним средствима и крили их у товарном делу камиона, у нехуманим условима.
У акцији су учествовали припадници Управе криминалистичке полиције и њене Службе за борбу против организованог криминала. На идентификацији осумњичених учествовали су и полицијски службеници УКП, Службе за борбу против организованог криминала.
Акција је изведена у координацији и са Евроџастом, Европолом и аустријском полицијом.
МУП у саопштењу подсећа да је у децембру 2022. године формиран Заједнички истражни тим између Канцеларије јавног тужиоца у Немачкој, Тужилаштва Врховног касационог суда у Румунији и  Тужилаштва за организовани криминал у Републици Србији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.