Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 15:34

Потврђена оптужница против оца осумњиченог да је ћерку држао заточену

Први основни суд у Београду потврдио је оптужницу коју је поднело Прво основно јавно тужилаштво против Уроша П., који се сумњичи да је своју ћерку Л. П. (8) држао заточену у стану на Звездари, саопштило је тужилаштво.
Оптужницом се Урошу П. на терет >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење.
Окривљеном је стављено на терет да је током 2022. године до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л. П.
Тиме је учинио кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном.
Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.
Испитана и емотивна партнерка окривљеног У току истраге тужилаштво је испитало емотивну партнерку окривљеног, његову бившу супругу, као и полицијску службеницу Полицијске станице Палилула, која је приликом интервенције по налогу тужилаштва пронашла девојчицу у купатилу стана.
Наложено је неуропсихијатријско вештачење, из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у време извршења кривичног дела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти завистан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола.
Прибављена је и медицинска документација која се односи на здравствено стање малолетне оштећене, прецизнија документација која се односи на стање у ком је девојчица примљена на лекарске прегледе, као и у каквом здравственом стању се сада налази.
Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездара, у коме је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.
Урош П. је 28. марта пронађен, ухапшен и од тада се налази у притвору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.