Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 12:44

Напад ножем у Француској – двоје деце и одрасла особа животно угрожени

Четворо деце и одрасла особа повређени су у напад ножем у парку у Ансију, граду у француским Алпима, саопштила је полиција и додала да су двоје деце и одрасла особа животно угрожени.
Према изворима листа Фигаро, нападач, рођен 1991. године, је азилант >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из Сирије без полицијског досијеа, а имао је шведска документа и возачку дозволу.

Рањена деца су стара између 22 месеца и три године. Полиција је претходно навела да је повређено осморо деце.
Једно рањено дете је британске националности, рекао је британски министар спољних послова Џејмс Клеверли.
Огласио се и председник Француске Емануел Макрон. "Деца и једна одрасла особа су између живота и смрти. Ово је чин апсолутног кукавичлука", навео је Макрон на Твитеру.

Очевици су рекли да је најмање једно рањено дете било у колицима.
Неколико очевидаца рекло је да се напад догодио у парку које важи за мирно место, популарно међу туристима, због прелепог погледа ка језеру Анси и планинама.
Мотиви нападача нису јасни, рекао је извор из полиције, додајући да засад антитерористичка јединица није позвана на место напада.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.