Izvor: RTS, 07.Jun.2023, 18:27

Пуцњава у Сомбору, рањена два полицајца и осумњичени

Два полицајца и осумњичени рањени су у пуцњави у Сомбору приликом интервенције полиције поводом пријаве породичног насиља.
Пуцњава се догодила данас у послеподневним сатима у Улици Стевана Синђелића у Сомбору.

Полицији је пријављено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << породично насиље, потврдио је МУП.
Приликом интервенције полиције, дошло је до пуцњаве и том приликом су рањена два полицајца, као и починилац.
У саопштењу МУП је касније данас обавестио да је припадницима Полицијске управе у Сомбору око 16.10 часова пријављено да је у Улици Стевана Синђелића у овом граду дошло до насиља у породици и пуцњаве из ватреног оружја.
На лице места одмах су изашли припадници интервентне патроле Полицијске испоставе Сомбор као и припадници Жандармерије.
Полиција је на лицу места затекла 62-годишњег мушкарца П. В. који је пуцао из ватреног оружја. И поред упозорења полиције да баци пиштољ, испалио је више метака у полицијске службенике.
Том приликом повреде су задобила двојица припадника Жандармерије.
Приликом интервенције, припадници Жандармерије су, у самоодбрани, употребили своје службено ватрено оружје и том приликом ранили П. В., који је хоспитализован.
Пошто је увиђај обављен, у Улици Стевана Синђелића саобраћај је поново успостављен. 
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, каже се још у саопштењу МУП-а, најоштрије је осудио напад на полицијске службенике који су вршили свој службени задатак и ризиковали своје животе, како би у складу са законом, професионално, одбранили животе и имовину угрожених грађана, првенствено породице која је позивала због насиља у породици, али и других становника Сомбора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.