Izvor: RTS, 30.Maj.2023, 09:31

У Ораховцу уништен мурал Новака Ђоковића

Мурал посвећен Новаку Ђоковићу уништен је током ноћи у Ораховцу, након што је после победе у првом колу Ролан Гароса послао поруку "Косово је срце Србије. Стоп насиљу“.
Житељи горњег дела Ораховца су јутрос око 6 сати затекли уништен мурал Новаку >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ђоковићу.
Осликавање мурала у горњем делу Ораховца је део пројекта "Боја у ваздуху“ који је реализовала организација "Amici di Decani“, у сарадњи са уметником Дероксом, који је почетком прошле године, у местима са српским становништвом на Косову и Метохији, осликао мурале по жељи и договору са домаћинима.
Мештани Ораховца су раније за Радио Гораждевац изјављивали да Новака доживљавају као свог хероја.
Окупљени посматрачи након осликавања су такође коментарисали да не верују да ће се мурал дуго ту задржати и да се боје да ће бити уништен током ноћи.
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је на конференцији за медије у Паризу да без задршке стоји иза поруке "Косово је срце Србије! Стоп насиљу" коју је написао на камери, да не зна да ли ће бити кажњен, али и да би опет поновио исто. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.