Izvor: RTS, 25.Maj.2023, 11:33

Колектив ОШ "Ђура Јакшић": Одобрено снимање спота, али није писало да ће се појавити Кристијан Голубовић

Чланови колектива ОШ "Ђура Јакшић“ упутили су саопштење медијима у којем наводе да није истина да је Кристијан Голубовић добио дозволу да посети ту школу, већ да је директорка школе одобрила снимање спота групи "Црни Церак“ на основу синопсиса за спот који критикује >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << идоле и узоре које пропагира актуелни систем вредности. Истичу и да је разрешење директорке школе неосновано и незаконито.
Директорку основне школе "Ђура Јакшић", у којој је група Црни петак снимила спот у којем се појављује и Кристијан Голубовић, сменио је министар просвете, након извршеног надзора

Колектив школе је издао саопштење у којем наводе да је њено разрешење било незаконито и неосновано, будући да је, како истичу, директорка школе Тамара Јелић одобрила снимање спота групи Црни Церак на основу синопсиса за спот који критикује идоле и узоре које пропагира актуелни систем вредности, при чему је информација о гостовању Кристијана Голубовића у споту изостала како у усменој, тако и у писаној форми.
"Стога, сматрамо да је сама директорка, а са њом и цела школа злоупотребљена и неправедно изложена медијском линчу. Додатно, нико од надлежних нити медија није био заинтересован за мишљење колектива ОШ 'Ђура Јакшић'“, наводи се у саопштењу колектива школе.
Истичу и да је непрофесионално и неодговорно разрешавати директорку девет радних дана пре краја школске године за ученике осмог разреда и постављати нову директорку из реда разредне наставе која нема искуства са пословима директора школе, а с обзиром на комплексност процедуре спровођења завршног испита.
"Даље, одлука да се досадашња директорка разреши дужности је неоснована и незаконита. У радњама директорке, иако је пропуста било, нису се стекли услови за разрешење у смислу члана 128 Закона о основнама система образовања и васпитања. Записник инспекције је нетачан, заснован на чињеницама које су погрешно утврђене, па и само Решење у коме је тек преписано образложење из Записника, не може бити основано", наводи се у саопштењу.
Обавештење у вези са целм овим случајем послато је, како наводе, и Министарству просвете, а једини захтев који колектив има је стављање ван снаге Решења о разрешењу Тамаре Јелић, као и Решење о постављењу нове директорке Ленке Јокић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.