Izvor: RTS, 24.Maj.2023, 14:47

Уредница ДКЦ-а за РТС: Нудимо четири учионице за ђаке из "Рибникара"

Уредница у Дечјем културном центру Ивана Табори Обрадовић рекла је у емисији "Један добар дан" на РТС-у да та институција отвара врата деци из школе "Владислав Рибникар", као и да могу да понуде четири учионице.
Ивана Табори Обрадовић је навела да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су као професионалци који се баве децом у Дечјем културном центру Београд пратили будно ову ситуацију.
"Ми смо, пре свега, из изјава родитеља чули да они помињу Дечји културни центар Београд као место које је деци блиско, које је територијално близу и у којем се они осећају лепо и сигурно", навела је Табори Обрадовићева у емисији "Један добар дан" на РТС-у.
"Осетили смо потребу и моралну обавезу да се огласимо и наш директор Драган Марић је уз сагласност Секретаријата за културу Града Београда упутио допис школи да смо ми отворили врата уз напомену да наши капацитети нису вероватно довољни за целу школу", додала је.
Наводи да су понудили капацитете које су били у могућности.
"Ми смо отворили четири, односно имамо четири учионице на располагању. Поподне ми имамо сталне активности. Данас имамо већ једно одељење код нас, повезујемо се сада са наставником и ми ћемо оно што би они иначе планирали да раде, допунити нашим програмима", наводи Табори Обрадовићева.
Истиче да уколико се с тим сагласе наставници, као и деца и родитељи, поручује да су им на располагању у оним капацитетима које поседују.
"Да смо ту, да чујемо и да просто желимо да колико можемо, иако то сигурно сада није довољно, деци пружимо поново осећај сигурности", наглашава Табори Обрадовићева.
Истиче да је за неку децу важно да промене окружења школе.
"Ово је окружење за које их везују углавном врло позитивне емоције, то је школа која је у нашем крају, ми иначе сарађујемо с њима, а оно што је до нас, ево данас је већ уредница ликовних програма разговарала о томе да може да их спроведе кроз изложбу коју тренутно имамо, да можемо да направимо разговор о томе", додала је Табори Обрадовићева.
Наводи да већ у петак имају концерт у ДКЦ-у, али да не треба наметати било какав садржај.
"Важно је да тај садржај буде промишљен, да то буде нешто што је одмерено, да то буде у договору са наставником који најбоље познаје ту децу, јер и ту треба да будемо обазриви", истиче Табори Обрадовићева.
"Мислим да је најважније пре свега да знају да су ова врата отворена, да имају једно место које за сада сигурно није довољно, али ево ми смо дали иницијативу, показали добру вољу и надамо се да ћемо имати неке примере које ће наследити", каже Табори Обрадовићева.
Указује да нису једини и да су многа дечја позоришта већ понудила програме.
"Код нас је већ играла једна представа за децу из 'Рибникара', тако да то је само гест добре воље и моралне обавезе", закључује Табори Обрадовићева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.