Izvor: RTS, 24.Maj.2023, 14:30

Влада објавила списак установа културе чије просторије могу да користе деца из ОШ "Рибникар"

Влада Србије је објавила списак установа културе које могу да приме децу из Ош "Владислав Рибникар". Родитељи треба да се изјасне које установе су им прихватљиве, како би Министарство просвете у петак, припремило план активности за следећу недељу за ученике у доступним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << објектима, речено је у Влади.
Установе културе којима је оснивач град Београд - помоћ и омогућавање наставе за ученике ОШ "Владислав Рибникар"
Омладинско позориште Дадов је у договору са Владом Републике Србије и у сарадњи са Институтом за ментално здравље из Палмотићеве омогућио да у свим просторијама позоришта свакодневно, током јуна, јула и августа буду одржаване бесплатне радионице за децу из основне школе "Владислав Рибникар“.
Установа културе "Гварнеријус“ може да омогући свакодневно обављање наставе за између 100 и 120 ученика основне школе "Владислав Рибникар“.
Културни центар Београда – Дворана КЦБ – биоскопска сала - свакодневно до 17 часова може да прими до 200 ученика, а галерија Артгет 9 до 12 часова до 30 ученика основне школе "Владислав Рибникар“.
Центар за ликовно образовање "Шуматовачка“ – од 8 до 13 часова  максимум 23 деце (напомена: уместо столова су штафелаји и столови за цртање).
Дом омладине Београда – конференцијска сала – до 30-так деце
Дечји културни центар Београд – 50-оро деце  - до 14 часова – у учионицама ДКЦБ-а
Завод за заштиту споменика културе града Београда – 30-оро деце – у сали Завода свакодневно.
Музеј града Београда – у више просторија, на раличитим локацијима, укупно од 100-120 деце.
Педагошки музеј – до 30-оро деце у библиотеци и галерији музеја.
Кућа легата – до 30оро деце – у Кнез Михаиловој
Библиотека града Београда – Огранак Петар Кочић (Вишка 3) – 30-ак деце у току целог дана.
Дечије одељење Дома синдиката – за ниже разреде – 30ак деце у току целог дана.
Змај Јовина 1 – 30ак деце у току целог дана.
Четири дечја позоришта већ имају бесплатан програм за ученике основних школа до краја маја. У току су договори у вези програма у јуну месецу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.