Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 18:46

Брнабићева са директорком Уницефа у Србији

Премијерка Ана Брнабић и директорка Уницефа у Србији Дејана Костадинова разговарале су о активностима које су спроведене непосредно након трагичног догађаја у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду, које су Влада и ресорна министарства реализовали уз подршку Уницефа. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Премијерка Ана Брнабић састала се данас са директорком Уницефа у Србији Дејаном Костадиновом, саопштила је Влада.

Брнабићева и Костадинова разговарале су о активностима које су спроведене непосредно након трагичног догађаја у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду, које су Влада и ресорна министарства реализовали уз подршку Уницефа.
Премијерка је захвалила директорки Уницефа на брзој реакцији и подршци активностима Владе, поред осталог и кроз укључивање у радне групе које је Влада формирала након трагичних догађаја почетком маја.
Брнабићева је истакла да су управо експерти и водећи стручњаци из различитих области кључни за квалитетан и ефикасан рад ових радних група.
"Посебан фокус у разговору био је на неопходности израде стратегије која треба да обухвати превентивно деловање и да се формулише на основу најбољих искустава и пракси, у чему ће подршка Уницефа бити од великог значаја. Стратегија би обухватила низ активности на пољу образовања, социјалне заштите, као и активности усмерених на младе. Као добар пример из досадашњег рада са младима, премијерка је навела формирање омладинских центара у више градова у Србији, као јединствена места где млади могу да добију информације о различитим темама који су важне за њих", пише у саопштењу.
Директорка Уницефа у Србији Дејана Костадинова поручила је да је та организација увек спремна да пружи подршку Србији кроз експертску помоћ, посебно имајући у виду тежину и комплексност трагичног догађаја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.