Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 16:09

Нишлијка Драгана Јанковић, најбоља медицинска сестра предшколских установа у Србији

Драгана Јанковић из Ниша добитница је награде „Најбоља медицинска сестра у 2022" коју додељује Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије поводом Међународног дана медицинских сестара. Драгана је једина из Ниша и једна од 12 сестара широм Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << које су добиле ово признање.
Сваки радни дан већ готово две деценије протиче јој, каже, најлепше могуће -уз малишане, уз љубав и бригу коју им пружа и поверење којим јој узвраћају.

“Иза награде стоји 18 година посвећеног, одговорног, преданог, педантног рада, велика приврженост послу, веллики труд. Одговорност је велика, посао није лак, али када се деца воле, сваку препреку је могуће превазићи у интересу њиховог бољитка”, истиче Драгана Јанковић, педијатријска сестра вртића „Бамби" у Нишу.
Стоји и рад на превенцији вршњачког насиља, активно учешће у акцијама НУРДОР-а и другим хуманитарним акцијама. Мотивише је, каже, љубав према деци и жеља да им обезбеди безбедно одрастање.
“Најлепше је имати поверење родитеља, имати љубав деце. Сматрам да је предшколство од битне важности за развој детета и да се темељ стицања правих вештина, љубави, другарства, емпатије управо учи у предшколству”, додаје Драгана Јанковић.
Као тријажна сестра свакодневно прати здравље сваког детета у вртићу „Бамби".
“Познајем сву децу, 384 је уписано и знам о сваком детету све. То ми је посао и све су то моја деца”, закључује Драгана Јанковић, педијатријска сестра вртића „Бамби" у Нишу.
Драгана је поносна на признање које је добила лично, али је то, каже, и признање вртићу у коме ради и предшколској установи „Пчелица".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.