Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 17:40

Епархија рашко-призренска о објави приштинског министра о Новаку Ђоковићу

Реaгујући на објаву на Твитеру министра културе и спорта привремених институција у Приштини да долазак најбољег српског тенисера Новака Ђоковића на КиМ није "законски могућ" јер се није вакцинисао против ковида 19, Епархија рашко–призренска је саопштила да је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дубоко ожалошћена тим чином, напомињући да та обавеза није на снази већ више од годину дана.
Новак Ђоковић је пожелео да крсти своју децу у једној од светиња на Косову и Метохији, одакле и сам потиче.

"Питамо се какве шансе за мир и разумевање на Косову и Метохији шаље један званичник косовске владе и то министар за културу и спорт када непримереним коментаром на друштвеним мрежама погрешно интерпретира изјаву Новака Ђоковића", наводи се у саопштењу Епархије рашко-призренске.
Подсећа се да је Ђоковић који је у интервјуу за Кориере дела сера рекао да је "за сваког Србина Косово је срце, центар наше културе, нашег идентитета, наше традиције, наше вере” а, како се каже, све у контексту његове јавно изражене жеље да своју децу крсти на Косову и Метохији.

"Молимо се Богу да се ово питање реши у складу са правом слободног кретања свих грађана и верских слобода свих јер не постоје никакви законски разлози за забрану уласка г. Ђоковића кога као спортисту цене и многи косовски Албанци", истиче се у саопштењу.
Епархија рашко-призренска указује на то да је важно напоменути да носиоци поруке мира, какви су патријарх Порфирије и Новак Ђоковић, само доприносе суживоту Албанаца, Срба и других народа носећи благослов за све оне који ту живе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.