Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 11:51

Одложено припремно рочиште Дарку Шарићу

У Специјалном суду у Београду одложено припремно рочиште пред почетак суђења Дарку Шарићу и осталим оптуженим припадницима његове организоване криминалне групе. Следеће рочиште ће бити накнадно заказано, рекли су за Танјуг браниоци оптужених.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Председник судског већа у овом поступку недавно је отишао у пензију и сада поступа нови судија.
Шарић и остали оптужени су на неком од претходних рочишта негирали извршење кривичних дела која им се стављају на терет.
Оптужени адвокат Дејан Лазаревић се налази у кућном притвору пошто му је Апелациони суд укинуо притвор 17. фебруара и одредио му забрану напуштања стана уз електронски надзор (наногицу).
Поред Шарића и Лазаревића још 13 особа оптужено је, између осталог, за тешко убиство.
Након припремног рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење), којем ће јавност моћи да присуствује, а окривљени да детаљно изнесу своју одбрану. 
Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набављање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријављивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.