Izvor: RTS, 17.Maj.2023, 12:01

Битка са поплавама у Хрватској, очекује се врхунац воденог таласа

Због обилних киша последњих дана у деловима Хрватске трају жестоке борбе с поплавама. Врхунац воденог таласа. који ће стићи из правца Словеније. очекује се током дана.
Због обилних киша последњих дана у деловима Хрватске трају жестоке борбе с >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поплавама. Врхунац поплавног таласа који че стићи из Словеније очекује се током дана.

Након што је у само 24 сата пало 250 литара по метру квадатном, водостај реке Зрмање у Обровцу досегиао је рекордна 302 центиметра, што је чак 39 цм изнад досад највишег водостаја те реке.
Ситуација је тешка и у Грачацу. У Уторак је најкритичније било у Хрватској Костајници, где је проглашено изванредно стање, а Уна расте из сата у сат.
Борба против поплава води се и на карловачком подручју. Према проценама Хрватских вода, максимални водостаји Купе у Карловцу очекују се тoком ноћи са среде на четвртак.
Река Корана се већ излила из свог корита, а тренутни водостај достигао је 834 центиметара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.