Izvor: RTS, 16.Maj.2023, 05:50

Професор Плавшић: На фудбалу са ђацима боље видим њихове проблеме, него на предавању о алдехидима

Јовица Плавшић, професор хемије у Десетој београдској гимназији, изјавио је за РТС да се током турнира на фудбалу који сваке друге недеље организује са својим одељењем боље уочи њихове проблеме, него на часу током којег им предаје алдехиде, кетоне или базе и киселине. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Професор хемије Јовица Плавшић проглашен је за једног од најбољих едукатора у Србији. Знамо га и по квизовима које организује у својој школи, али још више по томе што са својим ђацима често учествује у хуманитарним акцијама.

Јовица Плавшић је, гостујући у Београдској хроници, рекао да је са ђацима из одељења II/4, којем је разредни старешина, није много причао о убиству које се догодило у ОШ "Владислав Рибникар", већ да се фокусира на акције.
Плавшић је навео да су пре трагедије дошли на идеју да покрену "недеље нових пријатеља" током које се међусобно упознају, после чега следи тест са питањима колико је седмица била успешна.
Прича и да сваког другог петка организују мали турнир у фудбалу на којем и сâм учествује.
"На фудбалу ћете видети више проблема међу ученицима, него на предавању о алдехидима и кетонима или о базама и киселинама", наводи Плавшић. 
"Разговор све решава" Плавшић истиче и да родитеље у школу као старешина позива у крајњем случају, али да се то ретко дешава.
"Један обичан разговор може да реши све. Све ћемо се договорити. Ако имају проблем са предметом, прво је на мени шта могу да урадим",  каже један од најбољих професора у Србији.
Плавшић додаје и да тек кад исцрпе све могућности следи разговор са колегом, али до тога, каже, још није дошло.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.