Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 13:00

Лајчак: Одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалог

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је  да одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалога. Истиче да теме, које се тичу Београда и Приштине, морају да имају сагласност обе стране.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Мирослав Лајчак, који је стигао у северни део Косовске Митровице након што је прошетао преко главног моста на Ибру, рекао је да је снажан заговорник договорених одлука и решења.
"Митровачки мост је био део дијалога. Мислим да одлука о његовом отварању треба да буде донета у оквиру дијалога. Све је у рукама обе стране. Желим да отварање моста буде допринос стабилности", поручио је Лајчак, а преноси Коха
Лајчак је у северни део Косовске Митровице дошао у пратњи амбасадора ЕУ у Приштини Томаша Суниога, са којим се потом упутио ка Европској кући на северу Косовске  Митровице. 
Специјални изасланик ЕУ требало би да се у северном делу Косовске Митровице састане и са представницима цивилног сектора, Српском листом и представницима тамошње опозиције, сазнаје Танјуг.
После посете Приштини, састао и са градоначелником јужног дела Косовске Митровице Бедри Хамзом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.