Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 08:01

Седам дана након злочина ученици се враћају у школу "Владислав Рибникар" – уместо наставе, разговори и подршка

Недељу дана након трагедије у Основној школи "Владислав Рибникар”, ученици се враћају у клупе. Уместо уобичајене наставе, деци ће бити пружена подршка и отворен разговор. Настава ће почети онда када ученици и наставници процене да је за то дошло време. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Они ђаци који то желе, данас могу да крену у школу. Како су РТС-у потврдили у Савету родитеља ОШ "Владислав Рибникар", родитељи су синоћ о томе обавештени мејлом.
Позвани су и родитељи да уколико постоји потреба дођу са децом, која би овај први дан у школи и седми дан од трагедије требало да проведу са одељенским старешинама на два школска часа.
Активности ће се прилагођавати потребама, а деца, родитељи и наставници могу да разговарају са психолозима који су у школи како би им пружили подршку.
Јуче су у школи одржана два састанка чланова Савета родитеља и на крају је касно донета одлука да се усвоји препорука Министарства просвете, психолога и стручњака и да би деца требало да се врате рутини.
И данас, као и претходна два дана, врата школе од јутра су отворена за продужени боравак ученика од првог до четвртог разреда.
Полиција обезбеђује улаз у школу.
У дану када се ђаци враћају у школу после велике трагедије, екипа РТС-а не приближава се самој школи. Молба је да деца, родитељи и наставници не буду изложени објективима и погледима, а савети психолога и медијских стручњака да би непримерено извршавање значило ревиктимизацију, тј. поновно преживљавање трауме, посебно код деце.
Сутра би дан у школи "Владислав Рибникар" требало да почне разредним часом, а да се заврши родитељским састанцима и да за децу траје сат дуже него данас.
Родитељи би до краја седмице требало да буду обавештени о плановима за наредну недељу. На њима раде представници ресорних министарстава, наставници, родитељи и психолози.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.