Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 11:09

Путин на војној паради: Против наше отаџбине је покренут прави рат

Председник Русије Владимир Путин честитао је грађанима Русије Дан победе, истичући да се цивилизација данас поново налази на прекретници. "Против наше отаџбине поново је покренут прави рат, али ми смо пружили отпор међународном тероризму, па ћемо се изборити и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са овим", рекао је Путин на војној паради на Црвеном тргу поводом Дана победе.
Војна парада на Црвеном тргу, поводом 78. годишњице победе у Великом отаџбинском рату, почела је изношењем државне заставе Руске Федерације и Заставе победе – борбене заставе 150. Идричке стрељачке дивизије, уз звуке песме "Свети рат". 
Председник Русије Владимир Путин честитао је грађанима Русије Дан победе, истичући да се цивилизација данас поново налази на прекретници.
"Против наше отаџбине поново је покренут прави рат, али ми смо пружили отпор међународном тероризму, па ћемо се изборити и са овим", рекао је Путин на паради на Црвеном тргу.
Истакао је да Русија жели мирну и стабилну будућност и да је свака идеологија супериорности неприхватљива.
"Западне елите говоре о својој ексклузивности, изигравају људе и изазивају крваве сукобе, сеју русофобију и агресивни национализам", рекао је први човек Русије.
Путин је рекао да је Русија поносна на учеснике "специјалне војне операције.
"Битке које су одлучивале судбину нашег народа увек су биле светиња, поносимо се онима који учествују у специјалној војној операцији", рекао је Путин.
Паради на Црвеном тргу, пoред руског председника Владимира Путина, присуствују и лидери Белорусије, Киргистана, Таџикистана, Узбекистана, Јерменије и Казахстана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.