Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 20:15

Преминула новинарка и књижевница Љиљана Булатовић Медић

Новинарка и књижевница Љиљана Булатовић Медић преминула је у 84. години у Београду.
Љиљана Булатовић Медић рођена је у Томашеву, општина Бијело Поље. Школовала се у Београду и Књажевцу, дипломирала на одсеку опште књижевности на Филолошком факултету >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Универзитета у Београду.
Била је новинар-уредник у Документарној редакцији ТВ Београд, новинар листа Експрес Политика, главни и одговорни уредник магазина Политикин свет, новинар Илустроване Политике, дописник московског недељника. 
Писала је за бројне листове и часописе у Србији и у Русији. Осим бројних ауторских и значајних фељтона, аутор је седамнаест књига, углавном књижевне публицистике. 
Добитница је награде "Златно перо", награде Савеза писаца Русије и дипломе "Златни витез".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.