Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 06:06

Кијев: Оборене све ракете и дронови над престоницом; eксплозија у руском пограничном региону

Рат у Украјини – дан 431. У целој Украјини ноћас су се огласили аларми за ваздушну опасност, а градска управа Кијева саопштила је да је противваздушна одбрана оборила све руске ракете и беспилотне летелице. Експлозија у руском пограничном региону, воз искочио из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << шина. Како наводе тамошње власти, повређене су 34 особе. Командант Источне групе Оружаних снага Украјине Олександар Сирски тврди да Москва код Бахмута уводи нове трупе. Смена у руским редовима.
Руске снаге саопштиле су да им је остао само километар и по до потпуног освајања Бахмута. Кажу да Украјинци још држе мањи број стамбених објеката, као и да су руске ваздушно-десантне јединице потиснуле украјинске трупе ка северној и јужној периферији града.

Ситуација је тешка, али Кијев не одустаје од разрушеног града, у којем је некада живело 70.000 становника. Контролишу кључни пут за снабдевања града, такозвани Пут живота.
Володимир Зеленски у међувремену поручује да је војска спремна за контраофанзиву и да неће чекати испоруку обећане војне опреме са Запада.
Руско Министарство одбране саопштило је да ће Алексеј Кузменков заменити Михаила Мизинцева на позицији највишег званичника задуженог за логистику у сукобима у Украјини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.