Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 13:37

Продужен притвор оцу осумњиченом да је држао ћерку заробљену у стану на Звездари

Први основни суд у Београду продужио је притвор У. П, осумњиченом да је своју осмогодишњу ћерку држао заробљену у стану на Звездари. Према решењу суда притвор осумњиченом може трајати до 30 дана, речено је Танјугу у том суду.
У. П. је претходног месеца >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на саслушању изјавио да ће искористити своје законско право и бранити се ћутањем, као и да је у дужем временском периоду користио опојне дроге и алкохол.
Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом је стављено на терет да је у временском периоду дужем од две године безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет своје ћерке, малолетне Л. П. чиме би учинио кривично дело Насиље у породици.
Прво основно јавно тужилаштво у Београду јуче је најавило да ће истрага против осумњченог бити готова за неколико дана, када ће се ово тужилаштво огласити званичним саопштењем.
Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездари у ком је пронађена малолетна оштећена, дежурни заменик јавног тужиоца је наложио полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.
У. П. је пронађен 28. марта, када му је одређено задржавање. Више јавно тужилаштво у Београду је претходног месеца дало налоге полицији да испита има ли евентуланих пропуста у раду институција у вези овог случаја, односно да ли има елемената кривичног дела несавесан рад у служби у поступању органа старатељства из Центра за социјални рад, локалне самоуправе, која треба да води рачуна о упису детета у предшколску установу, а потом и основну школу, као и рад и надлежне здравствене установе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.