Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 21:37

МУП: Покренуте мере поводом снимака насиља над мигрантима

Поводом видео-снимака из Малог Зворника и Сомбора, који су објављени у медијима, а тичу се поступања полицијских службеника, Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова већ је предузео мере и радње из своје надлежности ради утврђивања свих чињеница >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и околности ових догађаја, потврђено је Танјугу у МУП-у.
Након спроведене истраге, Сектор унутрашње контроле ће, у складу са својим овлашћењима према одговорним полицијским службеницима предузети све законом прописане мере.
Kако су раније пренели поједини медији, два снимка која су се проширила друштвеним мрежама приказују наводно насиље полиције у Србији над избеглицама и мигрантима у два града на северу и западу земље.
Први снимак из Малог Зворника на граници Србије и Босне и Херцеговине приказује две особе које клече поред камиона, а које удара један од двојице униформисаних људи. Уз овај, на друштвеним мрежама појавио се и снимак за који се наводи да је настао у избегличком кампу у Сомбору на северу Србије.
На том снимку, који је на Инстаграм страници објавило удружење МВИ (Medical Volunteers International Serbia) види се како униформисани полицајци пребијају двојицу избеглица, док већа група њих бежи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.