Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 18:18

Евакуисани ученици две средње школе у Новом Пазару због сумње да је бачен сузавац

Ђаци и наставно особље евакуисани су око 15 часова из зграде коју користе две средње школе у Новом Пазару због сумње да је у некој од просторија бачен сузавац, потврђено је РТС-у у ПУ Нови Пазар.
Из МУП-а наводе да ће вештачењем утврдити о којој се >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << хемијској супстанци ради и пронаћи починиоце.
Како РТС незванично сазнаје, један од ученика је попрскао бибер-спрејом јакну у учионици Техничке школе.
Из школе је саопштено да су наставници пријавили да је у просторијама школе бачено нешто налик сузавцу, што је изазивало јак кашаљ код ученика и наставника. Потом је школски полицајац прегледао све просторије школе, али сузавац није пронађен.
"Можемо константовати да су ученици безбедно и сигурно евакуисани из зграде школе. Даље ћемо поступати по препоруци ПУ Нови Пазар и Министарства просвете. Школа ће, ради што веће безбедности ученика и свих запослених у школи, појачати превентивне активности у школи и јачати свест код свих о значају безбедности и очувању здравља (кроз трибине, радионице, одељењске заједнице)”, саопштено је из Техничке школе.
Исту зграду деле Техничка школа и Школа за дизајн због чега су евакуисани ученици обе школе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.