Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 13:42

Вучић: Срби ће сутра показати јединство, а они до зуба наоружани нека организују изборе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се сутрашњи избори на КиМ одржавају у контејнерима са више од 500 људи "наоружаних до зуба", али да ће Срби показати колико су уједињени. Истакао је и да га запрепастила изјава портпарола ЕУ Петера Стана који је рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је разочаран зато што Срби неће изаћи на изборе.
Александар Вучић, после приказа способности Војске Србије "Гранит 2023", изјавио је да се изненадио и запрепастио када је видео изјаву Петера Стана о неизласку Срба на изборе на КиМ.

"Учествовали смо у четири или пет циклуса. Није требало ни у једном да учествујемо, док се не формира ЗСО или у једном и да се иде у формирање ЗСО. За то није крива Приштина већ и ЕУ – гарант спровођења. Нису ЗСО спровели у дело. Срби им после девет и по година малтретирања на сваком кораку кажу: 'не, нећемо, док не остварите потписано', али њима су опет криви Срби", рекао је Вучић.
"Србија није шака зоби" Истакао је да се избори на КиМ одржавају у контејнерима са 550 до зуба наоружаних људи. "Кажу да је било времена, за шта? За упуцавање двоје деце код Штрпца, за покушај убиства Јовановића пре неки дан. У таквим условима се иде на изборе? Срам вас било – да се избори одржавају са 550 до зуба наоружаних људи", навео је председник.
Позвао је Србе "да их разочарамо још више, да виде колико смо уједињени и да не могу да нас газе". "Србија није шака зоби, коју ће да позобају кад им падне на памет. Не интересује их ништа, већ само независност, а Србија ако може да буде понижена до краја. Војници са југа Србије би рекли – неће да може", рекао је Вучић. 
Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је да је императив да се Срби врате у локалну управу, полицију и правосуђе, као да обе стране треба да учествују у томе. Стано је још додао да је веома разочаравајуће што је Српска листа одлучила да не учествује на локалним изборима у четири општине на северу, упркос чињеници да су избори померени од децембра за април, као и да је рок за кандидатуру истекао.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.