Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 06:04

Бахмут и даље епицентар борби; Шпанија ће наредних дана испоручити Украјини "леопарде 2"

Рат у Украјини – 422. дан. Генералштаб Украјине саопштио је да град Бахмут, на истоку земље, остаје епицентар борби са руским снагама. Шпанија најавила да ће наредних дана испоручити Кијеву тенкове "леопард 2". Кијев саопштава да је 11 руских ратних бродова у стању >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << борбене готовости у Црном мору, укључујући две подморнице наоружане крстарећим ракетама.
У Бахмут који представља кључну тачку у даљем продору у Доњецкој области, и даље бесни жестоки окршај. Руско Министарство одбране саопштило је да  се борбе воде у западном делу града, док Кијев тврди да је ситуација под контролом украјинских трупа.

Лидери одбране НАТО-а и партнерских земаља окупили су се у  Рамштајну да би обезбедили даљу војну помоћ Украјини.
Пошто су Немачка, Пољска и Украјина потписале су споразум о изградњи центра за поправку тенкова "леопард", коришћених у борби, председавајући здруженог генералштаба Војске САД генерал Марк Мили сматра да ће амерички "абрамси" направити разлику на фронту.
Ипак, како истиче, ти напредни тенкови не могу бити "сребрни метак" у рату.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да је "уверен“ да је Украјина спремна да поново заузме изгубљену територију у предстојећој офанзиви.
Министарство одбране Русије, саопштило је да је борбени авион "случајно" испалио пројектил на Белгород, град у близини границе са Украјином, услед чега је дошло до снажне експлозије. 
Суд у Москви издао је налог за хапшење шефа украјинске војне обавештајне службе Кирила Буданова, оптужујући га да је организовао терористичке нападе у Русији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.