Izvor: RTS, 19.Apr.2023, 23:10

Милатовић: Консултоваћу се са полицијом и брзо одлучити о инаугурацији

Новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић казао је да ће се о месту одржавања његове инаугурације консултовати са надлежним органима и Управом полиције и да ће одлука бити донета наредних дана.
Милатовић је, на конференцији за новинаре >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са министром спољних послова Шведске Тобиасом Билстремом, казао да жели да након велике победе на изборима, Црна Гора добије мирну инаугурацију каква, додаје он, и доликује тој победи, преноси РТЦГ.

“Ја ћу се додатно консултовати са надлежним органима и Управом полиције и та одлука ће бити донета убрзо, наредних дана”, казао је Милатовић новинарима у Вили Горица.
Подсетио је да је Уставом прописано да се инаугурација дешава полагањем заклетве пред посланицима.
“Мој циљ је да тај дан буде свечан чин, дан помирења и да пошаљемо поруку једне једнакије Црне Горе”, навео је Милатовић.
Казао је и да Покрет Европа сад још увек није донео одлуку да ли ће на ванредним парламентарним изборима наступити самостално или у коалицији.
Политичку снагу су како каже, показали на локалним и председничким изборима. “Показали смо да имамо важну политичку улогу у Црној Гори. Циљ наступа на парламентарним изборима је тај да Црна Гора добије стабилну владу која ће бити реформска и европска која ће мени као председнику помагати на путу ка ЕУ и одлука ће бити донесена у том смеру”, закључио је Милатовић.
Милатовић је рекао да је приоритет у међународној политици учлањење Црне Горе у ЕУ. “Али засигурно да је Отворени Балкан пуно боље решење него затворени Балкан на путу ка нашем пуноправном чланству у ЕУ", закључио је Милатовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.