Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 18:25

Ученици осмог разреда из Обилића и Вучитрна код вршњака у Новом Саду

Ученици завршних разреда основних школа на српском језику из општина Обилић и Вучитрн боравили су три дана у Новом Саду и упознали се са знаменитостима тог града, а њихову екскурзију организовали су и финансијски помогли хуманитара организација "Српска солидарност", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << организација "НИТ" и Kанцеларија за KиМ Владе Србије.
Председник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић рекао је да су осмаци са Kосова и Метохије изразили жељу да посете Нови Сад, а захваљујући људима добре воље организовано је тродневно путовање и боравак уз низ пратећих садржаја, као и матурско вече.
Оснивач Српске солидарности Бранко Антић навео је да су девојчице и дечаци из енклава Бабин Мост, Прилужје, Племетина и Црквена Водица имали прилику да се међусобно друже, обиђу Нови Сад и његову околину, верско и културно наслеђе и знаменитости овог дела Србије.
"Српска солидарност" је до сада обезбедила летовање на црногорском приморју за 300 малишана са Kосова а за 250 малишана ђачке екскурзије.
Помоћ деци са Kосова и Метохије "Српска солидарност" организује захваљујући донацијама и добровољним прилозима, те стога апелује на све који могу да помогну, истичући да је "Наше мало, некоме много!

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.