Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 14:54

Ухапшен председник Општине Будва, терети се за стварање криминалне организације и шверц дроге

Председник Општине Будва Мило Божовић приведен је у зграду црногорског Специјалног полицијског одељења (СПО). Сумњичи се за стварање криминалне организације и трговину наркотицима.
Портпарол црногорског специјалног државног тужиоца и тужилац >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Вукас Радоњић рекао је да је претходно полиција претресала Радоњићеве станове и друге просторије које користи.

Према његовим речима, Божовићу се на терет ставља кривично дело стварање криминалне организације и три кривична дела – неовлашћења производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
"Лице лишено слободе ће бити спроведено државном тужиоцу ради саслушања као осумњичени, у законском року", додао је Радоњић.
По налогу СДТ-а јутрос су почеле полицијске акције хапшења у више црногорских општина.
Божовић је, како истиче РТЦГ, приведен у оквиру акција спроведених након што је формиран предмет због стварања криминалне организације.
Државни тужилац и портпарол СДТ-а навео је да се акције и радње спроводе у вези са два кривична предмета.
Радоњић је навео да ће о евентуалним хапшењима и резултатима мера јавност бити благовремено обавештена.
Специјално државно тужилаштво (СДТ) наложило је хапшење више особа у неколико црногорских градова. Акција је почела јутрос у четири сата. Један од та два предмата односи на шверц велике количине дроге.
Из кабинета Божовића саопштено је да он није ухапшен већ да је позван у полицију да дâ изјаву.
Божовић је као члан коалиције за Будућност Црне Горе поднео оставку на функцију председника Општине Будва 30. децембра 2022. године, а поново изабран 9. јануара ове године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.