Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 13:14

Шапић најавио кривичну пријаву против свог шефа кабинета

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да ће поднети кривичну пријаву против свог шефа кабинета Ненада Милановића, а у вези снимка који се појавио у јавности, како би се тачно истражило шта се десило, али и да ће град захтевати од тужилаштва да испита >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << све од 2011. године везано за функционисање јавног превоза.
Поднећу пријаву против њега да видмо шта се ту десило да утвридмо аутентичност синимка, да видимо о чему су разоговарали, рекао је Шапић.
"Поднећу кривичну пријаву против Милановића да испитамо шта се ту десило, да видимо одакле снимак да чујемо целу верзију снимка. Немојте да ми сечете по минут два, тешко да је састанак трајајо пар минута, или је Сава Терзић (директор Кенткарта) свако мало у џепу стискао паузу", рекао је градоначелник.
Шапић каже да се само једном видео са Терзићем.
"Инсистирам да добијемо интегралне снимке разговора, чули сте да је Терзић рекао да не зна ко га је снимао. Не знамо ко је, е тако вам је овде. Е па можда он не зна, нека достави интегралне снимке па ћемо да видимо", рекао је Шапић на почетку седнице Скупштине Града.
Нагласио је да ће захтевати од тужилаштва да испита све од 2011. године, и нагласио да Граду још ништа није стигло из тужилаштва, али да је занимљиво да је неко још јуче пласирао ту вест.
Додао је и да види да су "Не давимо Београд" и ССП поднели кривичну пријаву за тај снимак. Нагласио је да је важно да се види шта се ту десило, као и да можда не зна да ли су се неке јавне набавке десиле.
"Хајде да чујемо да ли је Милановић добио неке паре од њих, да видимо шта се ту стварно десило или је монтиран снимак. Говорим ово да не би остало како ће за недељу дана да буде ником ништа", изјавио је градоначелник.
Шапић је рекао да ће најважније ствари на седници бити предлог који ће Скупштина града дати секретаријату да може да раскине једностарно уговор са Кенткартом и други предлог овлашћење да јавно предузеће за наплату карата може да уводи нови ценовник.
"Очекујемо да ће систем наплате карата након тога коначно бити једноставнији, биће ефикаснији, оно што је сигурно после 13 година имаћемо потпуни увид људи који купују карту, а до сада смо морали да верујемо Кенткарту. Цео систем је био постављен да све иде кроз њихову призму јер је тако потписано 2011. године, а после је уговор продужен. Протеклих месеци сам сам био у заблуди да је овако лоше постављен систем. Све је постављено на лажним основама, шифре и кодови су остали у њиховом власништву, а чули смо и да су валидатори служили због слепих и слабовидих", рекао је он.
Навео је да су сви могли да чују на конференцији за медије Кенткарта, да ће да туже Град због нарушавања угледа, али ако неко треба неког да тужи, онда то треба Град да ради, јер су они уништили углед града. Додао је да је након приче о милионској одштети сазнао да пријављују приход од 100.000 евра.
"Силних милиона или трилиона нема, могли би да добију само милион евра одштете, а нама сваке године доносе штету у вредности од 20 или 30 милиона евра", навео је Шапић и додао да ће се борити на суду против одговорних лица у граду који су потписали уговор као и против БУС плуса који је био партнер на том послу.
Најављени једнострани раскид уговора од стране Града поклапа се са снимком у којем шеф кабинета градоначелника Ненад Милановић прети и нуди намештен тендер турској компанији у замену за раскид уговора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.