Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 17:12

Срећку се посрећило: Како је врабац постао кућни љубимац једној Теони

Ужичко-београдска породица Смиљанић има посебног и необичног љубимца - Срећка. За његов долазак у ужички дом Смиљанића, главни "кривац" је дванаестогодишња Теона, али је у међувремену постао прави члан породице.
Срећко може да стане у длан. Маленог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << врапца нашли су прошлог лета избаченог из гнезда, сићушног и слабашног, али за Теону није било дилеме.

„Одмах сам желела да му помогнем пошто сам мислила да свако има шансу за живот и донела сам га у кућу и тада је бака почела да се љути на мене - шта ће ти он, сине, неће преживети ни до сутра и побећи ће ако га одгајимо али ја нисам одустајала. Нашла сам на интернету како да га храним. Узела сам псеће грануле истопила их у води, ставила у шприц и тако смо га хранили док није порастао“, каже Теона Смиљанић.
„Кад буде почео да јакне и да лети ми ћемо га пуститимо нек иде у природу. Међутим,није било шансе, он од нас није више хтео нигде. И сад кад изађем мало тамо док сам ја ту он је напољу. Чим ја уђем у кућу он пре мене преко главе прелети и улази, враћа се", објашњава Теонина бака Драгица Смиљанић.
Срећко је у међувремену сасвим освојио баку која највише брине о њему јер Теона долази за распусте  и празнике. 
„Зато се ја сваки дан чујем с баком и прво кад се чујем с њом, прво што је питам како ми је мој Срећко па ми она исприча шта све ради, па ми покаже на видео снимку", додаје Теона.
„Он је мој члан породице. Ја без њега нигде не идем. И кад га оставим на пола сата до продавнице да одем, он се наљути кад дођем, неће нигде да ми приђе“, додаје Драгица.
Радознао је и стидљив, не воли гужву али воли много тога.
„Сада када је порастао једе све са нама а воли Иисвоје семенке, али просто воли све и мед и сарму, доручкује, руча и вечера с нама“, каже Теона.
У кући има своја омиљена места, јастук, слику, цвеће. И не воли баш да дуго позира, па се повремено, успешно, скривао и од камере.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.