Izvor: RTS, 09.Apr.2023, 09:22

Фармингтон у САД – полиција промашила адресу, па убила мушкарца

Надлежне службе истражују пуцњаву у којој је полиција убила мушкарца у његовој кући на северозападу Новог Мексика, након што су стигли на погрешну адресу.
Полицајци Фармингтона убили су Роберта Дотсона након што су примили позив о породичном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << насиљу и отишли до његове куће, уместо до оне која се налази преко пута, наводи локална и државна полиција.
"Срце ми је сломљено. Господин Дотсон није био предмет позива“, рекао је шеф полиције Фармингтона Стив Хеб и додао да је то "невероватно трагичан крај".
"Изузетно ми је жао што смо у овој позицији”, нагласио је Хеб.
Полиција Новог Мексика навела је да су полицајци грешком покуцали на врата броја 5305 у Улици Вели Вју, куће у којој је живео Дотсон, а да је позив стигао из куће са бројем 5308.
Пошто нико није одговарао на куцање на врата, полицијски службеници су замолили диспечера да позове особу која је пријавила инцидент и замоли га да дође до улазних врата.
У неком тренутку, Дотсон је отворио врата своје куће наоружан пиштољем, а најмање један полицајац је испалио најмање један метак из пиштоља, и убио Дотсона на лицу места, наводи државна полиција позивајући се на снимке камере.
Наоружана пиштољем, Дотсонова супруга је разменила ватру са полицајцима, али није повређена, саопштиле су власти.
"Понављамо полицајци су пуцали. Када је схватила да су особе изван куће полицајци, одложила је пиштољ и поступила по команди полицајца", наводи се у саопштењу државне полиције.
У саопштењу се наводи и да полицајци који су повређени у пуцњави неће бити јавно идентификовани. 
Си-Ен-Ен преноси да је нејасно колико је полицајаца било на месту инцидента у тренутку пуцњаве или колико их је пуцало из пиштоља. Такође, нејасно је и да ли је Дотсон уопште пуцао на полицајце пре него што је убијен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.