Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 21:14

Вучић за РТС: Очували смо мир и стабилности, нисмо угрозили националне интересе

Председник Србије Александар Вучић рекао је, говорећи о свему кроз шта је Србија прошла откако је председник, да су очувани мир и стабилност, упркос изазовима са којима се Србија суочавала.
Пре тачно годину дана Александар Вучић је по други пут >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победио на председничким изборима. Преостале су му још четири године на месту председника Србије, а динамика, и глобална и локална је таква да ће вероватно бити турбулентније него претходних шест колико седи у кабинету на Андрићевом венцу.
У разговору за РТС председник Александар Вучић је сумирао претходни период, истичући да му је претходна власт оставила све најтеже и најлошије, али да су сачувани мир и стабилност.
“Од 2014. када сам постао председник владе морали смо да уведемо мере фискалне консолидације, ужасно тешке мере, најтеже поплаве. Одмах затим имали смо миграције, преко милион људи прешло је преко наше територије, морали смо то да држимо под контролом и да чувамо стабилност и мир. Имали смо безброј проблема,о све време уз огромне притиске око КиМ, надовезала се корона и таман када је све кренуло добро, онда је почео рат у Украјини“, рекао је Вучић.
Навео је да је рат пореметио не само глабални систем и вредности, већ и Србију ставио у тешку ситуацију због специфичности односа Београда и Москве.
"То нам је додатно отежало позицију у региону, јер су сви покушали то против нас да искористе“, рекао је Вучић.
Истиче да је поносан што су очувани мир и стабилност, не угрожавајући виталне националне интересе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.