Izvor: RTS, 03.Apr.2023, 12:19

Вучић: Надам се да ће Милатовић прво посетити Србију

Председник Србије Алекандар Вучић рекао је да је и лично честитао Јакову Милатовићу на победи на председничким изборима у Црној Гори, као и да се нада да ће, после инаугурације, прва земља коју ће Милатовић посетити бити Србија.
"Пре неколико минута >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сам разменио поруке с њим где сам му још једном честитао и верујем да ћемо у мају, када се озваничи, једно од првих места које ће посетити бити Београд. Честитао сам Милатовићу и изразио наду и уверење да ће односи бити добри и да ћемо радити на напретку односа. То је једино важно за нас", рекао је Вучић новинарима у Верони.
Како је рекао, Србија се током предизборне кампање понашала одговорно и коректно.
"У медијима, видим, сви кажу да је победио Вучић, па није, победио је Милатовић", рекао је Вучић на питање о црногорским председничким изборима.
Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку Јакову Милатовићу поводом избора за председника Црне Горе.
"Очекујем Мелонијеву у Србији пре краја године" Председник Србије рекао је да је премијерки Италије Ђорђи Мелони захвалио на подршци и пажњи коју та земља пружа Србији и додао да очекује да Мелонијева посети нашу земљу пре краја године.
Одговарајући на питања новинара у Верони, Вучић је рекао да су он и премијери Северне Македоније Димитар Ковачевски и Албаније Еди Рама изашли са идејама, јер су видели колико су друге земље добиле подршку од ЕУ.
"Рекли смо колико су тешка времена пред нама и данас замолили Мелонијеву да нам у Бриселу помогну, као и додатно билатерално. Захвалио сам Мелонијевој, Тајанију и целој италијанској влади", пренео је Вучић. Он је додао да је Италија трећи спољнотрговински партнер Србије, после Немачке и Кине, и да ће размена бити унапређена, посебно следеће године када креће производња градског аутомобила "стелантис" у Крагујевцу, јер ће завршити на италијанском тржишту.
"Италија остаје један од најважнијих партнера који улажу у нашу земљу и у политичком смислу", рекао је Вучић и подсетио на учешће италијанског посредника Франческа Тала поводом дијалога са Приштином што показује, како је рекао, да Италија жели да учествује у процесима на Западном Балкану.
Вучић је истакао да у премијерки Италије и Италији Србија има истинског пријатеља и верује да ће ти односи бити сачувани и унапређени. Рекао је да је за Србију важно и што Винитали жели да дође на сајам вина у Београду, јер је питање репутације земље.
Додао је да је задовољан и што су током боравка у Верони могли да разговарају и са другим члановима италијанске владе, посебно о пољопривреди, али и да је разговарано и о темама у свету и рату у Украјини.
"Мој сан је успешна Србија која ће пребродити све замке" Председник Вучић изјавио је да је у недељу било тачно годину дана како је победио на председничким изборима, а да Србија још није увела санкције Русији, иако су то сви тада прогнозирали и истакао да је његов сан успешна Србија која ће пребродити све замке с којима се суочава.
Рекао је то новинарима у Верони, приликом обиласка штанда Отворени Балкан, на питање о изјави Здравка Поноша да је Србија већ требало то да уради.
"Рекли су да ћемо 3. априла увести санкције, видите како то изгледа. Пре годину и месец дана од сукоба сви су говорили да су против санкција, а ја сам морао да будем опрезан знајући шта нам је чинити. Не можете да покажете ни противнику ни другима шта чините у сваком тренутку, нешто морате да сакријете. Нисам желео да будем гласан. Од све те храбрости сви постадоше заговорници увођења санкција. Али то је једна у милион лажи", рекао је Вучић.
Према његовим речима, нема проблем са свим изјавама о њему, али да се све оно што је причао о политици односи на то да ли Србија може да подигне и додатно оснажи своју економију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.