Izvor: RTS, 02.Apr.2023, 20:41

Излазни анкете: Реформистички блок води на изборима у Бугарској

Прозападни реформистички блок који чине партије Настављамо промене (ПП) и Демократска Бугарска (ДБ) освојио је највише гласова на данашњим превременим парламентарним изборима, са око 25,3 одсто гласова, показале су излазне анкете агенције Галуп.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Блок десног центра ГЕРБ бившег премијера Бојка Борисова је на другом месту са око 24,7 одсто гласова на петим парламентарним изборима у две године, пренео је Ројтерс.
Британска новинска агенција додаје да се очекује да ће реформистички блок имати потешкоћа да пронађе коалиционе партнере, посебно због њиховог оштрог супротстављања Борисову, кога оптужују за укорењавање корупције у земљи током његове деценију дуге владавине, која се завршила у априлу 2021. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.