Izvor: RTS, 15.Mar.2023, 20:56

МУП: Полиција поступала професионално у вези са наводном угроженошћу Марка Видојковића

 Министарство унутрашњих послова саопштило је данас поводом, како су навели, ''изјава о полицијским проверама у вези са наводном угроженошћу новинара Марка Видојковића'', да су полицијски службеници поступали професионално и по закону и да апелује да се полиција >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не злоупотребљава у дневнополитичке потребе. 
Како наводе из МУП-а, на основу информација које су се појавиле у медијима о наводној угрожености новинара Видојковића и новинара Ненада Kулачина, а препознајући значај лица која обављају послове у области информисања, Министарство унутрашњих послова је, на сопствену иницијативу, наложило процену безбедности наведених новинара. 
Додаје се да су полицијски службеници, у склопу редовне процедуре, приликом поступка процене безбедности, желели да обаве разговор са Марком Видојковићем, али се он није налазио на пријављеној адреси.
Из МУП-а наводе да је желео да од Марка Видојковића прикупи сазнања о његовој угрожености што није било могуће да уради. 
''Након што се Видојковић обратио полицијском службенику, који је члан Сталне радне групе за безбедност новинара, њему су предочени разлози доласка на адресу његовог пребивалишта, а потом је полиција са њим обавила разговор телефонским путем, у циљу процене његове безбедности'', додаје се у саопштењу.
Министарство унутрашњих послова истиче да сваку претњу новинарима схвата максимално озбиљно и да су припадници МУП-а након сваке претње упућене новинарима Видојковићу и Kулачину, на сопствену инцијативу и без обзира на то да ли су пријављене, проверавали све наводе, а до сада ниједном није било сазнања о постојању њихове угрожености.
''Напомињемо да Министарство унутрашњих послова сваку претњу новинарима схвата озбиљно и без задршке и одмах по сазнањима реагује и примењује све мере и радње из своје надлежности да заштити безбедност новинара. Припадници Министарства унутрашњих послова наставиће да обављају свој посао професионално и по закону, у циљу заштите свих грађана Србије'', наводе из МУП-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.