Izvor: RTS, 15.Mar.2023, 20:49

Брнабићева и Мијатовићева о слободи изражавања и безбедности новинара

Претње и физички напади на новинаре су црвена линија, рекла је председница Владе Ана Брнабић, која је разговарала са комесарком Савета Европе за људска права Дуњом Мијатовић. Комесарка је истакла изузетну важност завршетка актуелних судских процеса који се воде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у случајевима убистава новинара, а пре свега случај убијеног новинара Славка Ћурувије.
Премијерка Ана Брнабић разговарала је са комесарком Савета Европе за људска права Дуњом Мијатовић, саопштила је Влада Србије.

У разговору је истакнута добра сарадња и значај сталне комуникације Владе са Саветом Европе о свим важним темама.
Брнабићева и Мијатовићева су разговарале о питањима слободе изражавања и окупљања.
Премијерка је упознала комесарку Савета Европе са свиме што институције предузимају у случајевима угрожавања безбедности новинара.
Рекла је да су претње и физички напади на новинаре црвена линија, док је комесарка Дуња Мијатовић истакла изузетну важност завршетка актуелних судских процеса који се воде у случајевима убистава новинара, а пре свега случај убијеног новинара Славка Ћурувије.
Брнабићева је истакла у раговору да су она лично и Влада Србије посвећени сталном дијалогу са организацијама цивилног друштва, пре свега са чланицама Националног конвента о Европској унији о свим темама.
Министарство унутрашњих послова одржава редовне састанке са представницима Конвента у вези са Нацртом закона о унутрашњим пословима.
Брнабићева и Мијатовићева такође су разговарале о актуелним питањима људских и мањинских права, уз оцену да је сарадња са организацијама цивилног друштва и међународним партнерима важна за јачање целог друштва.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.