Izvor: RTS, 15.Mar.2023, 18:30

Подморница са више од две и по тоне кокаина заплењена на обалама Колумбије

Морнарица Колумбије запленила је у близини своје обале у Великом тихом океану подморницу која је носила скоро три тоне кокаина вредне више од 87 милиона америчких долара.
Подморница са два тела и скоро три тоне кокаина заплењена је у Тихом океану >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << код обала Колумбије. На пловилу су пронађена и два преживела "слабог здравља", којима је указана прва помоћ.
"Лоше здравствено стање ових људи вероватно је последица удисања токсичних испарења изазваних проблемима са горивом у подморници“, рекао је капетан Кристијан Андрес Гузман Ечевери у видео-снимку који је објавила морнарица.
Подморница дуга око 15 метара носила је скоро три тоне кокаина вредног више од 87 милиона долара, рекли су званичници. Морнарица је саопштила да је брод био намењен земљама Централне Америке и да је запленом више од шест милиона доза кокаина остало ван илегалног тржишта.
"Колумбијска морнарица ће наставити да користи све своје способности да заустави пошаст трговине наркотицима", рекао је Ечевери.
Ранији покушаји шверца кокаина нарко-подморницама Такозване нарко-подморнице обично користе трговци људима у региону за превоз дроге. Прошле године, колумбијска морнарица је запленила полупотопљени брод са четири тоне кокаина вредан око 150 милиона долара.
Нарко-подморница је 2019. године стигла до обала Северне Америке, када ју је америчка обалска стража запленила. Ова подморница носила је скоро шест тона кокаина вредног више од 165 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.