Izvor: RTS, 10.Mar.2023, 07:03

Нуклеарка у Запорожју поново у фокусу; Кијев поручује да Русија неће избећи одговорност

Рат у Украјини – 379. дан. Русија је у четвртак извела масовне нападе на украјинску инфраструктуру. У Москви кажу да је то била одмазда за прошлонедељни напад на руску Брјанску област која се граничи са Украјином. Кијев оцењује да су руски ракетни напади покушај терорисања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << цивила и да ће одговорни бити кажњени.
Руске снаге испалиле су током јучерашњег дана 80 пројектила на мете у Украјини. На удару су били енергетски објекти у десет украјинских региона. Гађали су део Кијева, црноморску луку Одесу, Харков и Лавов. Има погинулих и повређених.

Кијев оцењује да се Руси враћају својој тактици - застрашивању и терорисању цивила, али да неће избећи одговорност.
Удари на инфраструктуру су одмазда за прошлонедељни напад на Брјанску област, саопштено је из Москве.
Зеленски поручује да је Украјина одлучна да победи у рату и да тренутно не може да замисли ситуацију у којој би се састао са Путином.
Две стране различито о нуклеараној електрани Запорожје, која је остала без електричне енергије из спољних извора, али кратко. Кијев пребацује Русима да гранатирањем свет доводе на ивицу нуклеарне катастрофе. Москва одговара да су струју искључили Украјинци и да је то провокација.
Међународна агенција за атомску енергију тражи хитну акцију да се заштити највећа нуклеарка у Европи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.