УЖАС НА ГРОБЉУ  У МАЧВАНСКОМ ПРЊАВОРУ  !  ЗМИЈЕ  ГАМИЖУ И  УЈЕДАЈУ ЉУДЕ

Izvor: mojenovosti.com, 03.Sep.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

УЖАС НА ГРОБЉУ У МАЧВАНСКОМ ПРЊАВОРУ ! ЗМИЈЕ ГАМИЖУ И УЈЕДАЈУ ЉУДЕ

УЖАС НА ГРОБЉУ У МАЧВАНСКОМ ПРЊАВОРУ ! ЗМИЈЕ ГАМИЖУ И УЈЕДАЈУ ЉУДЕ , ЈЕРГОВИЋ ЈЕДВА ПРЕЖИВЕО УЈЕД , ДОК ЈЕ

ДВЕ МЕШТАНКЕ ПОЈУРИЛО ПЕТ ЗМИЈА , ПОБАЦАЛЕ СУ ЦЕГЕРЕ И БЕЖАЛЕ КОЛИКО ИХ НОГЕ НОСЕ
Ужас у Мачванском Прњавору ! По гробљу гамижу змије , искупљају се пси луталице , све је зарасло у коров и остругу , свугде су легла оса и стрсљенова , а у суботу две мештанке Прњавора доживеле су страхоту , јер их је појурило пет змија , те су бежећи , оставиле неокађен гроб , незапаљене свеће и цвеће и цегер са термосом и храном ….

Поводом ових све учесталихији случаја , кад се очигледно не зна ко пије ко плаћа , односно ко је задужен за одржавање гробља у Мачванском Прњавору , народ бежи главом без обзира , страхујући да га не изуједају змије или пси луталице .


Како сазнајемо , безуспешн осе мештани Мачванског Прњавора обраћају надлежним институцијама , Комуналном , Месној Заједници Прњавор , али без одјека ., јер се праве глувонеми . Гробље нико не коси , тако да су и гробови и између гробова зарасли у коров , шипражје , самоникло растиње , чичак . коров , трњине . Наш извор тврди да је било већ више пријава онима који су плаћени за то , али без икаквих резултата . Пре неколико дана две жене су се запутиле на гром најмилијима , понесе и косу , испред себе раскрчујући пут и једва су стигле до траженог споменика . И таман кад су помислиле да су одахнуле , кад су по старим обичајима припремиле да окаде гроб , запале свеће , ставе свеже цвеће , онда по обичају понека јабука , орах , термос са кафом итд . И таман су две мештанке све то ставиле на гроб , распакивајући из плетене корпе од прућа , цегера , али им се изненада дигла им се коса на глави , јер су се према њима запутиле ни мање ни више него пет змија које су палацале језиком . Савладане страхом , оставиле су и цегере и све што су припремили за суботњи дан , кад се обично у селу иде на гроб да би се одржавао или због неке годишњице и почеле да трче колико их ноге носе . Прњаворке Слађа и Даца , чије су куће у близини пружног прелаза , а на путу до гробља су биле престрављене , трчале као без душе и не размишљујући да се понови врате на гробље по ствари и дуго ће памтити тај блиски сусрет са отровницама ... Бациле су термос , оставиле цегере и успеле да побегну …. Ово није усамљена прича , јер је још много људи у том растињу видело по клупко змија и нико више не сме да се усуди да оде на гробље ни за живу главу . Раније је био случај да је извесни досељеник из Хрватске познатији по надимку ‘’ Туђман ‘’ , који је иначе родом из Петковице али се кажу с турио с памети , иде по гробовима и женама показује пенис и уринира по гробовима младих девојака , те су многи убеђени да је у некој сатанистичкој секти , јер се завлачи и по напуштеним плацевима , кућама и викендицама и пресреће жене . Али како је у родбинским везама са једним чланом локалне полиције у станици прњаворској , устежу да да овог манијака , који обожава Туђмана и носи његову слику у новчанику , чак је прешао и у католичку веру , зато је и добио надимак ‘’ Туђман ‘’ , процесуирају … А сад поред манијака и сатанисте званог ‘’’ Туђман ‘’ , који пресреће жене по усамљеним гробовима , наврзле се и августовске змије , стршљенови , пси луталице ….


Али вратимо се на гробље и прашуму која је на гробљу и око њега . Где је та комунална служба , шта ради Месна Заједница , треба ли неког да изуједају змије , да се деси смртни исход па тек онда да реагују . Ово је велика срамота за ово велико мачванско село , да мештани у страху од гмизаваца и разних психопата ни на гроб најрођенијим не могу отићи свећу да запале . Очигледно да је овде неко зрео за смену У другим државама такве су ствари недопустиве , а хоћете у Европску Унију са све гробаљским поскоцима . Ко је задужен за кошење гробља , или је неко већ ставио паре у џеп , а гробље неуредно и непокошено . Где су те надлежне инспекције , питају незадовољни мештани .

Како смо сазнали у међувремену , мештанина Прњавора Јерговића пре неколико дана на гробљу је ујела змија кад је отишао оцу и мајци да запали свећу . Кад га је ујела змија , почео је да запомаже и срећа у несрећи је да је тај дан у близини била сахрана , да је остао ту без помоћи , нико га не би видео од траве која је човеку изнад главе , а на појединим местима , величине и два метра . Јерговић је провео неколико дана у болници , а нога за коју га је ујела змија је још увек црна и натекла . Докле више надлежне службе ?! Јел треба неко да умре да би одреаговали .


Забележила ; Славица Јовановић

Новинар и књижевник







Пут који води до прњаворског гробља из правца центра села





Прњаворско гробље раније , пре најезде змија , травуље , корова , стрсљенова

Раније са прњаворског гробља архивске фотографије




прњаворска капела





МЗ Прњавор архивски снимци


Забележила ; Славица Јовановић новинар и књижевник

Фото : Славица Јовановић



http://mojenovosti.com/index.php?option=novosti&catnovosti=0&idnovost=151482&UZAS/U/MACVANSKOM/PRNjAVORU//,/PO/GROBLjU//GMIZU/ZMIJE///DVE/MESTANKE/POJURILO/PET/ZMIJA/,/POBACALE/CEGERE//I/BEZALE/KOLIKO/IH/NOGE/NOSE!#.W4vz4iQzbcs

Nastavak na mojenovosti.com...